Eas(y)t

McNairy, Americana och Japan

Kategori: Allmänt, Elmer, Nyheter

Den hyllade amerikanska designern Mark McNairy har gjort ett samarbete med ett japanskt märke som både jag och Simon älskar, nämligen The North Face Purple Label. Kollektionen består av bland annat en jacka och en ryggsäck i ett specialdesignat kamouflagemönster. 
 
McNairy är känd för att blanda klassiska americana, preppy- och streetwearplagg och skapa nya tappningar av dom. För några år sedan var hans välgjorda skinn-och mockaskor ,som t.ex. brouges, derbys och oxfords, med färglada sulor väldigt populära. Ett exempel på hur han tagit någonting typiskt preppy och klassiskt, och gjort det mer "street". Ett annat exempel är de seersuckerkavajer och byxor, täckta av broderade blommor, som han också gjort. Just dessa blommor är även en del av kamouflagemönstret i Purple Label-samarbetet. 
 
Mark McNairy x The North Face Purple Label, Mountain Wind Parka
 
Mark McNairy x The North Face Purple Label, Day Pack Backpack
 
Det kanske kan tyckas konstigt att en designer som gör typiskt amerikanska kläder skulle göra ett samarbete med ett japansk märke, men faktum är att japenerna är väldigt intresserade av amerikansk kultur och stil. Det är inte bara streetwearmarknaden som de dominerar, utan dom gör enligt mig typiska americana, ivy, och preppyplagg bättre än vad amerikanerna själva gör, ta bara exempel som Visvim, Beams+ och NEIGHBORHOOD. De japanska tidningarna Popeye och Free & Easy och boken Take Ivy är också bra exempel på japanernas intresse för amerikansk kultur och stil. Är man sugen på att spana in dessa finns dom hos Papercut här i Stockholm.
 
 
 
Popeye Magazines editor-in-chief Takahiro Kinoshita är en man som jag tycker alltid lyckas bära upp "en amerikansk stil" på ett oerhört snyggt sätt!