Eas(y)t

Fem tecken på att du troligtvis är ett Hypebeast

Kategori: Allmänt

Hypebeasts, gruppen man älskar att håna men tyvärr allt för ofta är en del av... Jag måste själv erkänna (och bjuda på lite självdistans) att jag är delvis är ett hypebeast. Allt för ofta baseras mina åsikter om kläder och skor efter vad den elititiska, "one-upmanship"-influerande, gruppen hypebeasts anser vara trendigt för stunden. Jag hatar mig själv för det, men jag tänker inte förneka det. Jag vet att du som läser det här i detta nu troligtvis också är en del av denna grupp. Tvivlar du? Här kommer fem tecken på att du troligtvis är ett hypebeast.
 
1. Hemsidor som "Hypebeast", "Complex", Highsnobiety", "Four-pins" etc. utgör en stor del av dina internetrutiner. Det är hemsidor som du hämtar en stor del av all inspiration ifrån. Du tycker också att du skiljer dig från mängden när du konsumerar nyheterna på dessa hemsidor. När du läser en färsk nyhet om en relansering av en avdankad Adidas-sneaker (läs Stan Smith) och några veckor senare läser en modebloggare (läs modemartin) skriva om relanseringen som om det vore en färsk nyhet, pulserar hatiskt och elitistiskt blod genom dina ådror. Du anser dig sitta på information som ingen annan sitter på. Du ser ner på folk som bär kläder och skor som enligt dig är "outdated". 
 
 
2. Du väljer att alltid göra det svåra före det enkla, allt för att framstå som mer kunning och insatt. Det skulle aldrig falla dig in att köpa ett par New Balance 574 på Nilson Shoes. Istället forskar du igenom Complex-arkiv efter något speciellt samarbete som du senare letar febrilt efter på Ebay. Varför? Du anser att skorna köpta på Nilson sänder ut fel signaler och bidrar till att du smälter samman med den stora massan. Du lever efter "one-upmanship".
 
3. Ditt nyskapta PayPal-konto är endast skapat för att PayPal ofta är enda betalningsmöjligheten på Ebay. 
 
 
4. När du frågar dig själv "Varför ska jag köpa det här plagget/sneakern?" finner du ofta svaret i att tjejer kommer gilla dig för ditt nyinköpta plagg. Den sorgliga sanningen är tyvärr att tjejer inte bryr sig särskilt mycket om vad du har på dig. De är mer intresserade av vad du har under kläderna. En observation jag har gjort, helt baserat på egna erfarenheter ute på sociala medier, är att tjejer alltid föredrar ett sexpack magrutor framför en outfit vars totala värde är sex gånger studiebidraget. Det är däremot inte ditt fel att tjejer prioriterar muskler framför Visvim, och weheartit framför Highsnobiety. Det är dem det är fel på. Däremot kan insikten att tjejer inte bryr sig om dina japan-importerade sneakers spara dig några tusenlappar varje år.
 
 
 
5. Du förnekar att du är ett Hypebeast. I din värld är hypebeasts asiater som köar utanför Supremes butiker på torsdagar. Men för att vara ärlig, enda anledningen till att du inte gör det är för att det inte ligger någon Supremebutik i staden du bor i.
 
Känner du nu ångest över din nya insikt? Var lugn, det är helt okej att vara ett hypebeast.
 
 
Kommentera inlägget här: